PKK’s Karayilan: Erdogan en Al-Qaeda hebben gefaald in Afrin

Murat Karayilan (PKK) zei dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en Al-Qaeda faalden in Afrin en er wordt een enorme inspanning gedaan om dit feit te verbergen voor de Turkse samenleving.

ANF nieuwsagentschap publiceerde een interview waarin Murat Karayilan, lid van de uitvoerende raad van PKK zei dat de aanval op Afrin een totale mislukking is van de strijdkrachten van Erdogan en Al-Qaeda. Karayilan bekritiseerde ook het Russische en Syrische regime voor het geven van groen licht aan de Turkse invasie.

Volgens Karayilan keurde de door de VS geleide internationale coalitie de barbaarse Turkse aanval op Afrin goed, hoewel sommige leden van de coalitie dat niet wilden.

Karayilan drong er bij internationale mogendheden, met name Rusland, op aan een lijn te trekken tussen zichzelf en het Turkse kolonialisme en de genocidepolitiek, Alsdus ANF nieuwsagentschap.

Hier zijn enkele fragmenten uit het interview van Karayilan die gepubliceerd zijn door ANF:

“Het is een feit, met de verklaring van Erdogan dat ze van plan waren om de invasie van Afrin binnen een week af te maken. Deze plannen zijn allemaal verijdeld. Het Turkse leger en de strijdkrachten van Al-Qaeda hebben geen vooruitgang geboekt, hoewel er 19 dagen verstreken zijn sinds het begin van de operatie. Hun meest verre vooruitgang is ongeveer 5 kilometer. In het Burseya gebergte zijn ze slechts ongeveer 150 meter gevorderd. En daarna zeiden ze ‘we gaan Afrin binnen’, ‘er is niet veel over’. Maar dit is niet waar.”

“De slachtoffers van Al-Qaeda-bendes bedraagd ongeveer 350 personen en het Turkse leger verloor ongeveer 200 soldaten. Maar ze verbergen dit voor het Turkse publiek. Het Turkse leger geeft dagelijks verklaringen af, maar deze zijn alleen maar grappig. Een strijdend leger kan niet zo veel vertrouwen op leugens “.

“De verliezen van YPG hebben nog geen 100 bereikt.”

“De Turkse staat kon Afrin niet betreden en het heeft het al over het betreden van Manbij. Als ze zo dapper zijn, ga dan eerst naar Afrin en praat dan over Manbij. Dit leger is Afrin niet binnengevallen. Wat ze zeggen over Manbij is niets meer dan bluf. ”

Het Erdogan-regime en de Turkse pers proberen het falen van het Turkse leger in Afrin te verhullen. Ze proberen dit feit voor de Turkse samenleving te verbergen door alles wat ze hebben, te gebruiken. Het feit is het Turkse leger en zijn bondgenoten van Al-Qaeda hebben gefaald. Ze slaagden er op geen enkele manier in.”