Kinderdrama verbannen om anti-oorlog karakter – Turkije

Een regionale onderwijsadministratie in Turkije heeft een kinderspel “De ontdeugende milieuactivisten” verboden omdat het “anti-oorlog en anti-geweld” is. Turkije voert momenteel een invasie uit op Afrin en het kinderdrama wordt onacceptabel gevonden.

De onderwijsautoriteiten in het district Akhisar in de provincie Manisa zeiden dat een van de personages in het stuk ‘anti-oorlogssentimenten’ uitdrukte, terwijl een andere geuite mening ‘tegen geweld’ was. In het aangezicht van de oorlog van Turkije op Afrin kreeg het kinderdrama een ban.

In het bevel, gedeeld op Twitter door journalist Erk Acarer, staat dat het een anti-oorlogsthema “problematisch” zou zijn tijdens de “gevoelige periode” die Turkije doormaakt, verwijzend naar de aanhoudende Turkse aanval op Afrin.

De Turkse regering heeft sinds de start van de oorlog weinig tolerantie getoond jegens de andersdenkenden. De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan noemde de Turkse Artsenunie “terroristenliefhebbers” voor het vrijgeven van een verklaring waarin oorlog een “door mensen gemaakt volksgezondheidsprobleem” werd genoemd, kort voordat de politie de centrale commissie van de unie arresteerde.