YPG groet de deelnemers aan de lange Mars in Europa

Het persbureau van YPG heeft een verklaring uitgegeven die de mars onderstreept die werd gelanceerd door internationalisten uit Luxemburg naar Straatsburg via Genève waarmee werd opgeroepen voor vrijheid van Abdullah Ocalan en een einde aan de Turkse invasie-aanvallen tegen Afrin.

YPG groette 200 internationalisten die zich bij een lange mars voor Afrin in Europa voegden, zeggende; “Met de kracht die we ontvangen door deze eervolle daad, zullen we onze plicht vervullen om nogmaals het terrorisme te verslaan.” Zo valt te lezen bij diverse Koerdische mediakanalen.

De volledige tekst van de YPG-verklaring luidt als volgt;

“Deze mars bewijst dat etnische of andere verschillen geen belemmering kunnen zijn voor humanitaire gevoelens. Integendeel, aangezien de volkeren zich verenigen tegen de invasie en wreedheid van het fascisme, is het veel gemakkelijker om de aanvallen van fascisten tegen de progressieve mensheid te verslaan.

Zoals je weet worden we geconfronteerd met onwettige intense aanvallen door de Turkse bezettingsmacht en hun huursoldaten van al-Qaida in het kanton Afrin. De aanvallen zijn er vooral op gericht om onze democratische manier van leven, gebaseerd op principes voor gendergelijkheid, weg te vagen. Veel burgers werden reeds gedood en vele anderen raakten gewond. Duizenden burgers lopen het risico hun leven te verliezen omdat willekeurige lucht- en artillerie-aanvallen onophoudelijk de stad treffen. Turkije vernietigt het infrastructuursysteem en de historische locaties om het leven en de cultuur van onze samenleving te ruïneren.

Turkije begaat oorlogsmisdaden in een stad met meer dan 500.000 vluchtelingen uit heel Syrië. Om de levens van deze mensen te beschermen, vechten duizenden leden van de Volksverdedigingseenheden (YPG) en Vrouwenverdedigingseenheden (YPJ) heldhaftig tegen de pogingen om de principes van democratie en gendergelijkheid in onze samenleving te vernietigen. YPJ en YPJ verdedigen vandaag de dag de rest van de mensheid tegen extremisme in Afrin, net zoals we dat deden in Kobanê en Raqqa tegen ISIS. Wij geloven erin dat de wereld niet zal blijven toezien op het burgerlijk bloedbad door Turkije en zijn extremistische groeperingen en hen zal vragen om voor hun misdaden te betalen. Tot het zover is, wordt Turkije in toenemende mate een veilig thuis voor terroristen en een ernstige bedreiging voor de progressieve mensheid.

kameraden;

Ook al bent u ver van Afrin, we voelen de revolutionaire opwinding en vreugde in u. Net zoals je deed wat nodig was in Kobanê en de overwinningspartner van YPG-YPJ-strijders tegen IS werd, zijn we er zeker van dat je de misdaden die Turkije in Afrin heeft begaan zult ontdekken. We hopen dat het geschreeuw van de gewonde kinderen van Afrin de wereld niet in vrede zal laten slapen. We hopen dat je de situatie van de volkeren van Afrin zult voelen en dat je zult bijstaan ​​in onze strijd op het internationale vlak.

Op deze basis, als het YPG Generaal Commando in Afrin, begroeten we nogmaals uw mars en verzet. De strijders en de harten van onze mensen zullen bij je zijn tijdens je protest. Met de kracht die we van je standpunt en houding ontvangen, zullen we onze plicht vervullen om het terrorisme opnieuw te verslaan.” Aldus YPG persagentschap.