Imam van gebombardeerde moskee: “Turkse staat heeft geen geloof”

De imam die 25 jaar werkzaam was in de moskee in Jindires, welke werd gebombardeerd door de binnenvallende Turkse staat, zei: “De Turkse staat heeft geen geloof. Als ze die hadden, zouden ze geen moskeeën hebben gebombardeerd.”

De Turkse staat en hun geallieerde terreurgroepen zetten hun invasiepoging tegen Afrin voort, waarbij ze de woonwijken in de stad bombarderen. De Turkse jets hebben bij hun bombardementen de Selaheddin Eyyubi-moskee in Jindires aangevallen met zware wapens bij  waardoor de moskee zwaar beschadigd was. Hec Hemid Neso, 25 jaar lang de imam van de moskee, protesteerde tegen de aanvallen van de Turkse staat tegen moskeeën.

“De Turkse staat heeft geen geloof”

Nidid Neso zei dat de moskeeën de huizen van moslims zijn en benadrukte dat hun doel is de islamitische waarden te vertrappen. Hemid Neso zei dat de Turkse staat “geen geloof of vrees voor God heeft” en voegde eraan toe: “Als ze dat zouden doen, bombardeerden ze geen moskeeën en huizen van burgers, en zouden ze geen vrouwen en kinderen hebben gedood.”

Hemid Neso riep ook alle moslims op zich uit te spreken tegen de aanhoudende aanvallen.

Bij de aanslag werden 15 burgers gewond.