Frankrijk: Turkije en Iran schenden internationaal recht in Syrië

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian bekritiseerde de acties van Turkije en de Iraanse betrokkenheid in Noord-Syrië en zei dat beide partijen het internationaal recht schenden.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken zei woensdag dat Turkije en Iran allebei de internationale wet overtreden door hun acties in Syrië, waarbij de meest ferme kritiek geuit werd over de Turkse betrokkenheid bij het Syrische conflict.

Voor de BFM-televisiezender zei Le Drian dat hij “de terugtrekking wil van al diegenen die niet in Syrië mogen zijn, inclusief Iraanse milities, waaronder Hezbollah.”

Over de burgeraanvallen van Turkije voegde Le Drian eraan toe: “Het verzekeren van de veiligheid van zijn grenzen betekent niet het doden van burgers en dat moet worden veroordeeld. In een gevaarlijke situatie in Syrië mag geen oorlog aan oorlog toegevoegd worden (door Turkije). ”

Le Drian zei dat internationale wetgeving “wordt geschonden door Turkije, door het regime van Damascus, door Iran en degenen die Oost-Ghouta en Idlib aanvallen”.