Frankrijk: degenen die de strijd tegen ISIS belemmeren, moeten geïsoleerd worden

De minister van Defensie van Frankrijk, Florence Parly, verklaarde dat iedereen die de strijd tegen IS tegenhoudt moet worden uitgesloten, verwijzend naar de Turkse aanvallen op Afrin.

In een interview met het radiostation France Inter zei de Franse minister van Defensie Florence Parly: “Het is bekend dat de Turken zich in het noorden van Syrië bevinden, Frankrijk heeft als doel de Islamitische Staat te bestrijden en te elimineren. Daarom moet iedereen die een belemmering vormt in de strijd tegen ISIS geïsoleerd en eruit gegooid worden.

De minister zei bezorgd te zijn dat de gevechten zich verder zullen verspreiden en eiste een einde aan de bomaanslagen op Idlib door het Syrische regime.

“Het is zeker dat er zeer significante bombardementen plaatsvinden, wij eisen hier onmiddellijk een einde aan, zoals we vaak hebben gevraagd, willen we dat er een humanitaire hulpcorridor wordt geopend omdat civiele gebieden worden aangevallen”, aldus Parly.

Afgelopen week bekritiseerde de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean Yves le Drian de aanvallen van het Turkse regime op de burgerbevolking. Le Drian reageerde als volgt op de hardnekkige vragen van een groot aantal tv-zenders van BFM: “Men kan begrijpen dat Turkije de veiligheid van zijn grenzen wil waarborgen, wat een legitiem recht is, maar dat betekent niet dat iemand het recht heeft burgers te doden. Met dit argument moet deze situatie worden veroordeeld, er mag geen oorlog worden toegevoegd aan de oorlog in Syrië, tot dusverre is ISIS niet volledig verslagen in Syrië.”