Hoofdgebouw Koerdische Rode Kruis platgebombardeerd door Turkse staat

Het hoofdkwartier van de Koerdische Rode Halve Maan ( Vergelijkbaar met het Rode Kruis), Heyva Sor a Kurdistanê, dat 4 dagen geleden door Turkse gevechtsvliegtuigen werd aangevallen, kan geen dienst verlenen als gevolg van de bombardementen.

Het binnenvallende Turkse leger en hun geallieerde bendes zetten hun invasieaanval tegen Afrin sinds 20 januari voort. De bomaanslagen op civiele gebieden hebben geresulteerd in meer dan honderd civiele martelaren en honderden anderen zijn gewond geraakt.

De burgerbevolking die lijdt onder de aanvallen van de binnenvallende Turkse staat en hun geallieerde bendes krijgt alleen medische hulp van de Heyva Sor a Kurdistanê, de Koerdische Rode Halve Maan, waarvan het hoofdkwartier in het Rajo-district van Afrin op 5 januari werd gebombardeerd door de gevechtsvliegtuigen van het invasieve Turkse leger.

Het hoofdkantoor van Heyva Sor a Kurdistanê kan op dit moment geen service verlenen vanwege de uitgebreide sloop veroorzaakt door luchtaanvallen.

Verslaggevers van ANHA slaagden erin het centrale gebouw van Heyva Sor binnen te gaan en de situatie daar te registreren.