Generaal Funk: Amerikaanse troepen blijven in Manbij

Luitenant-generaal Paul E. Funk van het Amerikaanse leger Funk zei woensdag dat Amerikaanse soldaten in Manbij zullen blijven ondanks de Turkse eisen voor een Amerikaanse terugtrekking.

In een toespraak vanuit een militaire buitenpost in Manbij sprak de generaal woensdag tot Associated Persagentschap en beloofde dat de Amerikaanse troepen in de noordelijke Syrische Koerdische stad Manbij zouden blijven ondanks de eisen van Ankara voor een Amerikaanse terugtrekking.

“We zijn hier om te zorgen dat de langdurige nederlaag van ISIS wordt gehandhaafd in dit gebied”, zei luitenant-generaal Paul E. Funk tijdens een bezoek aan de Amerikaanse troepen in Manbij.

Funk vertelde verslaggevers in Manbij dat de VS de Syrische strijders ondanks de spanningen met Turkije zouden blijven steunen en dat een voortdurende aanwezigheid van de VS in het noorden van Syrië is gericht op het deëscaleren van spanningen.

“Toen het niemand anders lukte, heroverden ze Raqqa,” voegde Funk eraan toe, verwijzend naar de voormalige hoofdstad van het zelfbenoemde IS-kalifaat in Syrië. “Ik denk dat ze daarmee een zitplaats aan de tafel hebben verdiend.”