YPG weerlegt claims over het gebruik van chemische wapens door YPG

YPG weerlegde de beschuldigingen van de bezettende Turkse staat en de geallieerde jihadistische groeperingen dat zij chemische wapens zouden hebben gebruikt tijdens de slag in Afrin.

YPG ( de Volksverdedigingseenheden) publiceerde een verklaring waarin de beschuldigingen van de bezettende Turkse staat en de geallieerde jihadistische groeperingen over het gebruik van chemische wapens door de YPG tijdens de slag in Afrin werden weerlegd.

De verklaring luidt als volgt;

“De bezettende Turkse staat en de gelieerde terroristische groeperingen beweren dat er chemische wapens zouden zijn gebruikt door de YPG om een ​​dekmantel te maken voor hun fiasco in het noorden van Afrin.

Integendeel, het Turkse leger, dat zware slagen heeft geleden tijdens onze operaties in het gebied van Şêkurzê, bombardeerde het gebied met chemische wapens. Onze troepen verhuisden naar hogere gebieden nadat ze tijdens een conflict, werden onderworpen aan de effecten van de chemische wapens  en de door Turkije gesteunde terroristen die op de grond waren achtergelaten, werden zelf beïnvloed door het wapen. Als de Volksverdedigingseenheden voelen we de noodzaak om te herhalen dat we geen andere basis hebben dan de legitieme verdedigingslinie tegen de fascistische aanvallen op ons land en op onze volkeren. We veroordelen het gebruik van deze en soortgelijke wapens, ongeacht waar het ook wordt gebruikt.

We vinden het nuttig om nogmaals uit te drukken dat de bezettende Turkse staat en zijn terroristen niet de kracht hebben gehad om te vechten tegen onze troepen ter plaatse, en dat ze geprobeerd hebben hun nederlaag te verbergen met zo’n lelijke beschuldiging.”