YPG Commandant-Generaal Hemo: het Turkse leger heeft geen vooruitgang geboekt in Afrin

De YPG Commandant-Generaal Sipan Hemo verklaarde dat het Turkse leger ondanks de geïntensiveerde aanslagen geen vooruitgang heeft geboekt in Afrin en heeft zijn oog op Aleppo.

De Commandant-Generaal sprak met Asharq Al-Awsat en verklaarde dat het Turkse leger geen vooruitgang heeft geboekt in Afrin ondanks alle aanvallen die het nu al 18 dagen uitvoert.

Hemo zei; “Turkije probeert de wil van de Koerdische bevolking te verpletteren. Nogmaals, tactisch gezien wil het de regio Afrin en de dorpen ten oosten en westen van Aleppo binnenvallen, omdat Erdogan Aleppo ziet als een onderdeel van het Ottomaanse rijk. Turkse troepen zijn op sommige locaties slechts 500 meter vooruitgegaan en 3 km in de grenslijn. Dit voorschot is geen winst.”

Hemo zei dat 11 tanks van het Turkse leger zijn vernietigd en dat veel soldaten zijn gedood sinds de operatie tegen Afrin.

De YPG-bevelhebber-generaal wees erop dat de regio’s Afrin en Shehba  geen militaire steun krijgen te midden van geïntensiveerde aanvallen; “De raketten die we gebruiken tegen de Turkse staat in Afrin behoren niet tot Amerika noch Rusland. In dit opzicht heeft Amerika verschillende keren aangekondigd dat ze geen relatie hebben met Shehba en Afrin. Onze strijdkrachten handelen alleen ten oosten van de Eufraat met de coalitietroepen in de strijd tegen ISIS.”