Iraaks parlement schorst de parlementaire status van drie Koerdische parlementsleden

Het Iraakse parlement schorste op woensdag de parlementaire status van drie Koerdische wetgevers voor het verstoren van een zitting van het parlement.

Middels een officieel bericht laat het kabinet van de parlementsvoorzitter Salim al-Jabouri weten dat de drie Koerdische wetgevers, Masud Haider, Sirwan Abdulla en Shakhawan Abdulla, 15 dagen uit hun parlementaire status zullen worden geschorst.

De Koerdische wetgevers verhinderden dat de federale begroting van 2018 doorgegeven kon worden nadat ze voor het podium van het presidentschap stonden om te voorkomen dat de financiële commissie van het Iraakse parlement een verslag over de rekening zou kunnen voorlezen.

Het Iraakse parlement hield maandag (5 februari) een zitting om te stemmen over de federale begroting van 2018.