Een minuut stilte in het Zweedse parlement voor de martelaren van Afrin

In het Zweedse parlement werd een minuut stilte werd gehouden voor de mensen die hun leven verloren in Afrin.

In de zitting van gisteren in het Zweedse parlement, waar de aanvallen en bloedbaden van de Turkse staat tegen Afrin werden besproken, werd een minuut stilte gehouden voor de mensen die hun leven verloren in Afrin.

Parlementsleden van de Linkse partij en de Groenen die de kwestie via schriftelijke vragen naar de agenda van het parlement brachten, droegen gele, rode en groene sjaals van Koerdistan voor de zitting. Kamerlid Amineh Kakabaveh gaf een sjaal cadeau aan de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Margot Wallström.

Nadat Margot Wallström op de vragen had gereageerd, nam Jabar Amin het woord en nodigde het parlement, voordat hij zijn toespraak hield, uit tot een moment stilte ter nagedachtenis aan de vrouwen, kinderen en alle onschuldige mensen die het leven lieten in de aanvallen van de Turkse staat tegen Afrin.

Gasten, parlementsleden en Wallström stonden op voor de minuut stilte, ondanks de waarschuwing van veiligheidsagenten om te gaan zitten, wat ze weigerden te doen tot de minuut voorbij was.