Turkse bombardementen bedreigen de integriteit van Meydanke Dam

Het binnenvallende Turkse leger richtte zich op de Meydanke-dam die honderden dorpen in Afrin van water voorziet. De krachtcentrale in de dam is beschadigd. Vele dorpen dreigen te overstromen door instortingsgevaar van de dam.

De dam kan instorten als gevolg van de bombardementen op het Turkse leger. Als de dam instort vanwege de bomaanslagen, zullen de dorpen Turinde, Ayndara, Basuta, Burc Ebdullah, Tilselur, Mele Xelil, Mihemediye en Nisiriye overstroomd worden en het centrum van het kanton Afrin en dorpen komen zonder water te zitten.

De afgevaardigde van Afrin, Eyub Mihemed, verklaarde dat sinds 20 januari tien luchtaanvallen op de dam hebben plaatsgevonden en als het zo doorgaat, zal de dam zwaar worden beschadigd en zullen veel dorpen worden overstroomd.

Deskundige eenheden zeggen dat ze de schade als gevolg van het voortdurende bombardement niet kunnen beoordelen.