Inwoners van Afrin treuren om hun doden die vielen door het Turkse geweld. Joost Jongerden vreest voor een langdurige oorlog met veel burgerslachtoffers. beeld AFP, George Ourfalian

STOP DE TURKSE INVASIE IN AFRIN! / Persbericht

Het dictatoriale regime van Erdogan in Turkije voert sinds 20 januari militaire aanvallen uit op Koerden in EFRIN de noord Syrische regio, beter bekend als Rojava.

Bij deze aanvallen zijn er meer dan 200 burgerslachtoffers gevallen onder wie 50 kinderen. Dorpen,huizen, bruggen, dammen, olijfgaarden, watervoorzieningen en alle voorzieningen worden plat gebombardeerd of met napalmbommen bestookt. Als gevolg van deze gerichte bombardementen is de 3000 jaar oude Hititische tempel, Ayn Dara helemaal verwoest.
Rojava is sinds het begin van de Syrische burgeroorlog een baken van hoop. Waar de rest van het land in een steeds verdere geweldspiraal verstrikt raakt, is Rojava een democratische, veilige haven voor zowel de overwegend Koerdische bevolking als miljoenen vluchtelingen uit andere delen van Syrië.

Het waren de zelfverdedigingseenheden van de YPG en de vrouwenverdedigingseenheden van de YPJ van Rojava die ISIS versloegen. Het was de provincie Afrin die miljoenen vluchtelingen uit het nabijgelegen Aleppo opnam. De wereld juichte toen de YPG en YPJ Kobani bevrijdden, Manbij bevrijdden, Raqqa bevrijdden….

Is de wereld stil nu deze zelfde mensen worden gebombardeerd in hun huizen? Blijft u stil wanneer vluchtelingen op de vlucht voor ISIS de dood vinden door lukrake bombardementen van NAVO-partner Turkije?

Blijft u stil nu de vrouwen van de YPJ, die de tot slaaf gemaakte Yezidische meisjes bevrijdden uit de klauwen van de jihadistische terroristen van de IS en El Kaide, gebombardeerd worden in hun eigen huizen door de nieuwe dictator van Turkije, Erdogan die vindt dat vrouwen niet in het openbaar zouden moeten lachen?

Wij eisen dat Erdogan onmiddellijk stopt met zijn aanvallen op Afrin en Rojava!

Wij eisen dat de internationale gemeenschap per direct het luchtruim boven Afrin en Rojava verdedigt tegen verdere aanvallen! Wij eisen dat Nederland als lid van de NAVO en de VN Veiligheidsraad deze aanval publiekelijk verwerpt en druk uitoefent op Turkije!

Solidariteit is ons sterkste wapen.
STOP DE AANVAL OP AFRIN !

DemNed ( Democratische Unie van Gemeenschappen Koerdistan in Nederland)
Radarstraat 23, 2525LZ Den Haag / Tel: 0687354080 / E-mail: info@demned.nl website:www.demned.nl