Parlementariër HDP Şırnak ontdaan van parlementaire zetel – Turkije

HDP Şırnak Kamerlid Ferhat Encu is ontdaan van zijn status als lid van het Turkse parlement. HDP is de Koerdische oppositiepartij van de partij van Erdogan, de AKP. Het aantal parlementsleden van deze partij die gevangen worden en\of hun status als parlementslid kwijtraken blijft stijgen.

Dinsdag werd de resolutie voor de verwijdering van parlementslid Ferhat Encu  van de Democratische Volkspartij (HDP) Şırnak  in het parlement tijdens de Algemene Vergadering voorgelezen nadat het hof van beroep een gevangenisstraf had uitgesproken voor de HDP-afgevaardigde die gevangen zit in Kandira gevangenis Type F.

Encu werd toen ontdaan van zijn status als lid van het Turkse parlement.

HDP Şırnak Kamerlid Ferhat Encu werd op 4 november 2016 gevangen gezet en na 3,5 maanden gevangenisstraf vrijgelaten. Slechts twee dagen na zijn vrijlating werd hij opnieuw opgesloten op 17 februari.

Het aantal HDP-afgevaardigden die hun parlementaire taken zijn kwijtgeraakt, is dus gestegen naar 7.