Minister van Defensie Afrin: “Turkije bereidt zich voor op massaslachting”

De minister van Defensie van Afrin verklaarde dat Turkije de basis voorbereidt op massale slachting van burgers door de bewering dat SDF burgerkleding zou dragen en voegt eraan toe: “Dit is een andere methode van de speciale oorlog. Ze proberen hiermee de burgerslachtoffers te legitimeren.

De Afrin-aanval die Turkije samen met gelieerde bendes lanceerde heeft vandaag zijn 17de dag bereikt.

Tienduizenden mensen gingen gisteren de straat op in Afrin, en vandaag wordt verwacht dat het konvooi dat van Qamishlo naar Shengal is vertrokken, Afrin bereikt. Intussen vinden er intense botsingen plaats tussen de Syrische Democratische Krachten (SDF) en Turkije en zijn bedes in de districten Jindires, Rajo, Bilbile en Shiye.

Turkije slaagt er niet in om vooruitgang te boeken en beweert dat ‘SDF burgerkledij draagt’, waarop Afrin-minister van Defensie Behçet Ebdo zei dat Turkije probeert luchtaanvallen te legitimeren en het aantal burgerdoden te manipuleren.

Dekmantel voor burgerslachtoffers

Ebdo benadrukte dat het Turkse leger niet vooruit is gegaan ondanks alle technologie die zij gebruiken, en voerde aan dat Turkije zijn toevlucht neemt tot een nieuwe manipulatie omdat hij te maken heeft met een toename van burgerdoden.

Hij zei dat Turkije probeert een basis te creëren voor het massale aantal aan burgerslachtoffers: “De hele wereld en het publiek weten het. Tegenwoordig richt Turkije zich op onze volkeren, onze kinderen en onze woonwijken onder het mom van het richten op de SDF. Ondanks deze methoden, hebben ze niet de overhand gekregen. En nu zeggen ze dat de SDF zich kleedt in burgerkleding. Dit is een andere methode van oorlogvoering. Ze willen hiermee de bombardementen legitimeren. Ze creëren weer een dekmantel voor de hoeveelheid burgerdoden. Iedereen zou moeten weten dat Turkije zich voorbereidt op neen massaslachting. Dit wordt massamoord genoemd. Ze proberen daar de basis voor te leggen. We halen onze kracht uit het volk. We staan samen met onze volkeren aan het front. We zullen ze niet op ons gronden en landen toelaten.”