2.500 Zwitserse burgers doen oproep om Afrin

2.500 Zwitserse burgers, waaronder politici, academici en mensenrechtenvertegenwoordigers, hebben opgeroepen tot het stoppen van de aanvallen tegen Afrin. De vraag is ingediend bij de Federale Raad van Zwitserland.

Een groep Zwitserse burgers startte een petitie voor Afrin en verzamelde 2.500 handtekeningen, die in een brief aan de Federale Raad van Zwitserland werden voorgelegd. De 2.500 Zwitserse burgers, waaronder politici, academici, mensenrechtenvertegenwoordigers en kunstenaars, roepen op tot beëindiging van de invasie-poging tegen Afrin en eisen dat Zwitserland een duidelijk standpunt tegen Turkije inneemt. De eisen van de ondertekenaars werden gepresenteerd via een brief rechtstreeks aan de voorzitter van de federale raad van Zwitserland, Alain Berset en de leden van de federale raad.

In de brief aan de leden van de Raad staat dat de Turkse staat met gelieerde bendes een invasiepoging uitvoert in Afrin  en dat tot nu toe honderden mensen, inclusief vrouwen en kinderen, tot hun levens hebben verloren in de Turkse bombardementen.

Eisen

“De Federale Raad van Zwitserland moet contact opnemen met de Turkse ambassadeur en hun veroordeling moeten uitspreken tegen de Turkse staat die Afrin binnenvalt.

De Federale Raad van Zwitserland moet een moratorium op wapenverkopen uitvaardigen in het Midden-Oosten en het Arabische schiereiland.

De Federale Raad van Zwitserland zou een veilige zone moeten creëren in Rojava samen met andere internationale troepen. “