Protesten tegen Erdogan in kerken in Italië

Met het bezoek van Erdogan bij de Paus vandaag nemen de protesten tegen de Turkse president over de invasieactiviteit tegen het kanton Afrin in het noorden van Syrië toe.

Een groep die zichzelf Volksinitiatief noemt, protesteerde tegen het bezoek van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aan het Vaticaan tijdens een religieuze ceremonie in de San Tomasso-kerk in de Italiaanse stad Turijn.

Met olijftakken in de hand benadrukte de groep dat de invasiepoging van de Turkse staat tegen Afrin gericht is tegen de volkeren en geloofsgroepen.

Terwijl ze benadrukken dat Ezidi’s, Turkmenen, Arabieren en Christenen in vrede samenleven in Afrin, bekritiseerden sprekers de westerse staten omdat ze niet ingrijpen en slechts een toeschouwer willen zijn van de invasiepoging van Turkije.

“Erdogan heeft bloed aan zijn handen, bescherm Afrin” was de boodschap op een groot spandoek die te zien was tijdens de demonstratie. De Italiaanse pers was vandaag aanwezig bij de protestactie.

Aan de andere kant protesteerden De organisatie Ya Basta (Edi Bese) en sociale centra vandaag ook tegen Erdogan in de San Marco Basilica in Venetië. Sprekers protesteerden tegen de komst van Erdogan bij het Vaticaan.