Duidelijke boodschap van Afrin: verzet of sterven

Bijna 100.000 mensen gingen zondag de straten van Afrin op om hun vastberadenheid te tonen om zich te verzetten tegen de invasie van Turkije.

Uit protest tegen de invasie aanvallen door de Turkse staat en milities die zijn afgeleid van de ISIS en al-Nusra, heeft er zondag een enorme demonstratie plaatsgevonden in het centrum van Afrin.

Tijdens de slotbijeenkomst voor het Dersim-ziekenhuis zei Bedran Çiya Kurd namens TEV-DEM (Democratische Volksbeweging) dat de aanval door de Turkse staat direct gericht was tegen de wil van het Koerdische volk. “Eerder werden groepen zoals de ISIS, al-Nusra en al-Qaeda gebruikt voor aanvallen. Vandaag werkt de Turkse staat samen en coördineert hij met milities die uit deze groepen zijn voortgekomen.”

Bedran Çiya Kurd maakte de volgende oproep aan de internationale coalitie tegen ISIS en de Verenigde Naties (VN): “Iedereen is getuige van deze aanslagen. het is een invasie, tientallen burgers zijn gedood. We leven aan de grens van Turkije sinds het begin van de Syrische oorlog. Van onze kant werd er geen enkele kogel in de Turkse richting geschoten, maar vandaag worden we geconfronteerd met een invasie. Iedereen die zwijgt over deze invasie is een medeplichtige.”