573 mensen gearresteerd voor berichten op sociale media over Afrin – Turkije

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aangekondigd dat 449 mensen zijn gearresteerd voor berichten op sociale media wegens kritiek op de Turkse aanvallen op Afrin en 124 anderen zijn ingerekend vanwege deelname aan protesten.

Terwijl de aanvallen van de Turkse strijdkrachten (TAF) op Afrin op dag 17 voortduren, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken het aantal aanhoudingen tegen mensen met negatieve uitlatingen op sociale media over de Turkse invasie en demonstranten aangekondigd.

Het ministerie zei dat er 449 mensen zijn gearesteerd voor posten op sociale media met kritiek jegens de Afrin-operatie en 124 anderen werden vastgehouden vanwege deelname aan protesten. Volgens de verklaring van het ministerie zijn de gedetineerden belast met “terroristische propaganda”. Hiermee lijkt het credo ” ben je niet voor ons dan ben je terrorist” het uitgangspunt te zijn van Turkije.

Er zijn artsen, journalisten, vakbondsleiders, politici, schrijvers en activisten onder de mensen die sinds 20 januari, de dag dat Turkije de aanval heeft geopend op de Syrische provincie, gearresteerd worden wegens kritiek.