SDF-verklaring over botsingen met het Turkse leger – Afrin

De Syrische Democratische Krachten (SDF) hebben een verklaring vrijgegeven over de resultaten van de botsingen van zaterdag en zondag tussen de Turkse leger en de SDF.

Volgens de verklaring is er op alle fronten in Afrin op de 16e dag hard gevochten. De verklaring luidt als volgt:

Mabata: Onze troepen hebben een tank van het Turkse invasieleger vernietigd en  waren in Mabata op zondag om 15.00 uur.

Shera: Onze strijdkrachten richtten zich op een Turkse artillerie-eenheid en een oorlogsvliegtuig in de buurt van het dorp Erebewan. De schermutselingen intensiveerden rond de dorpen Dikmedash en Baflun en duurden urenlang voort.

Bilbile: Het dorp Shexurze werd aangevallen door Turkse troepen met zware wapens om 22.00 uur. In het dorp Ubeidan vonden botsingen plaats tussen Turkse troepen – Al Qaida-groepen en onze troepen. Vijandelijke gevechtsvliegtuigen voerden 6 luchtaanvallen uit op het dorp.

Het invasieve Turkse leger probeerde om 03.00 uur Shexurze binnen te komen. Er is zwaar gevochten tot in de vroege ochtenduren nadat onze troepen met verzet reageerden. Vijandelijke gevechtsvliegtuigen bombardeerden het gebied.

Na twee mislukte pogingen begonnen indringersleger en Al Qaida-groep een nieuwe poging richting Shexurze en Bililka. De gevechten gaan nog steeds door in het gebied. Onze krachten zijn de omliggende heuvels aan het opruimen.

Een bulldozer van het Turkse leger werd vernietigd dichtbij het dorp van Eli Kera.

Shiye / Mabata: Het Turkse leger en Al-Qeada-terreurgroepen gebruikten licht flares in de dorpen Xelil en Alkana. Er hebben rond beide dorpen voor langere tijd gevechten plaatsgevonden.

Jindires: Het Jindires-gebied en omringende dorpen werden getroffen door artillerie. Tevens was het dorp Hemame het doelwit van de Turkse artillerie en Al-Qaida.

De indringers probeerden verder te gaan naar Gire Qazgali en Gire Shehid Seydo. Dankzij het doelgerichte optreden van onze troepen, vluchtten de indringers.

Kobane: De soldaten van de invaller Turkse staat lanceerden een aanval terwijl burgervoertuigen door Susike-dorp reden. Onze strijdkrachten reageerden onmiddellijk welke resulteerde in zware botsingen tussen het Turkse leger en onze troepen.