Oproep van Afrin tot democratische krachten en de wereld

De Uitvoerende- en de Democratische Raad van Afrin houden Rusland, dat Turkije ondersteunt verantwoordelijk voor de massamoorden van Turkse troepen in Afrin.

De oproep luidt als volgt;

“De Turkse staat onder leiding van AKP en Recep Tayyip Erdoğan helpt sinds de start van de Syrische crisis jihadistische terroristische groeperingen zoals Al-Qaida en IS.

Al zestien dagen zetten de binnenvallende Turkse leger- en terroristische groeperingen hun aanvallen tegen de bevolking van Afrin voort. Als gevolg van de aanslagen zijn honderden burgers, vooral vrouwen en kinderen, gestorven of zijn gewond. SDF-strijders bouwen een historisch verzet tegen de barbaarsheid van het binnenvallende leger.

Wij, de Uitvoerende- en de Democratische Raad groeten het verzet van de SDF en het ‘Verzet van de Eeuw’ in Afrin. We roepen alle democratische krachten binnen en buiten Syrië op om hun steun aan het Verzet van de Eeuw voort te zetten.

We roepen Rusland op de steun aan de terroristische Turkse staat tegen de bevolking van Afrin te stoppen. Rusland is ook verantwoordelijk voor de massamoorden die de Turkse staat heeft gepleegd tegen burgers. We doen een beroep op de Internationale Coalitie, de Verenigde Staten, de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, de Europese Unie en maatschappelijke organisaties om op te staan ​​tegen de wreedheid van de binnenvallende Turkse staat tegen de regio Afrin. “