YPJ: Turks leger is fundamenteel niet anders dan Al-Qaida

“Wat is gedaan door de Turkse soldaten en de Al-Qaeda-fractie in het verminken van het lijk van onze strijder, bevestigt eens te meer dat het Turkse leger fundamenteel niet verschilt van Al-Qaeda, dat is een officiële bondgenoot voor Turkije.”

De algemene bevelhebber van de (YPJ) heeft een verklaring vrijgegeven over de verminking van het lichaam van een YPJ-strijder door het Turkse leger en de geallieerde Al-Qaeda-groepen in het district Bilbile in het kanton Afrin. Video’s van de onmenselijke behandeling van het lichaam van YPJ-jager zijn op grote schaal verspreid op sociale media.

De verklaring van de algemene bevelhebber luidt als volgt;

“De publieke opinie keek met een betreurenswaardige stilte toe hoe de wrede scènes van het Turkse leger en de Al-Qaeda-facties het lijk verminkte van een van onze strijders die martelaar werd tijdens het verdedigen van Afrin van de invasie van Turkije en Al-Qaeda. Van het lichaam van de vrouw werden de edele delen ontbloot en de borsten afgesneden.

Het district Bilbile is het gebied waar directe gevechten tussen onze troepen en de indringers hebben plaatsgevonden. Als gevolg van heftige gevechten daar, verhieven vier van onze vechters in Vrouwenverdedigingseenheden (YPJ) zich tot het martelaarschap, na een heldhaftig verzet tegen de aanvallen van de invasie. Hun lijken werden zwaar verminkt door de indringers die een van de lijken verminkten in een flagrante uitdrukking voor de hele mensheid die de echte identiteit van die indringers en hun brutaliteit en haat voor de vrouwen onthult.

Wat de Turkse soldaten en de Al-Qaeda-factie hebben gedaan, de verminking van het lichaam van onze kameraadstrijder, bevestigt eens te meer dat het Turkse leger fundamenteel niet verschilt van Al-Qaeda, dat is een officiële bondgenoot voor Turkije. Het toont ook de degeneratie van het Turkse leger en zijn Al-Qaeda-bondgenoten. Deze actie is onmenselijk en tegen de hemelse wetten. In zo’n beestachtige scène is de wereld getuige van de identiteit en karakter van de indringers en de terroristen in Afrin bewezen.

De Turkse staat is ‘s werelds sponsor van terrorisme. Onze heroïsche strijders, die indien nodig de verlossing en dapperheid onderstrepen met het martelaarschap, in de lijn van Arin Mirkhan en Avesta Khabour, maken opnieuw de belofte aan de martelaren om hun wegen te bewandelen totdat ze hun dromen van triomf en het verslaan van het terrorisme en de indringers hebben bereikt.”