SDF: “Het verzet van de Eeuw gaat vastberaden door”

Het Afrin commando van de SDF heeft een schriftelijke verklaring afgegeven op de 15e dag van het verzet tegen de binnenvallende Turkse staat en hun geallieerde bendes.

het Afrin commando van de Syrische Democratische Krachten (SDF)  heeft een schriftelijke verklaring afgegeven over botsingen met het binnenvallende Turkse leger en hun geallieerde bendes. Het SDF Afrin commando kondigde aan dat ‘het Verzet van de Eeuw’ met een hoge moraal en vastberadenheid op zijn 15e dag doorgaat en dat het zal doorgaan totdat de binnenvallende Turkse staat en hun geallieerde bendes volledig zijn gewist uit Afrin.

De SDF-verklaring luidt als volgt;

“Het verzet van onze troepen tegen het binnenvallende Turkse leger en hun geallieerde bendes Al Qaeda is de 15e dag ingegaan. De hele wereld is getuige van het verzet en heldenmoed die onze strijders tonen in Afrin, tegen het invasieve Turkse leger en hun geallieerde bendes die proberen binnen te vallen met geavanceerde technologie. Dit succes van ons verhoogt het moreel van onze vechters in de verzetsposities nog meer. Hoe zwaar de prijs ook mag zijn, we zullen onze mensen en onze gronden verdedigen.

Sinds de eerste dag hebben we verklaard dat ons verzet tegen het binnenvallende Turkse leger een legitiem verzet is en we zullen doorgaan totdat we al onze gronden van deze binnenvallende troepen hebben bevrijd. De aarde van ons land wordt nu bewaterd door het bloed van onze martelaren. Onze mensen in de regio staan ​​schouder aan schouder met de strijders en dit zorgt voor een grote weerstand. Hoewel het binnenvallende leger aanvalt met straaljagers en tanks, gaat het verzet door met al zijn heldendom. De aanvallen van het invasieve leger hebben geleid tot het martelaarschap van honderden burgers en tientallen strijders.

Het binnenvallende Turkse leger gebruikt alle technologie waartoe ze toegang hebben, inclusief verboden wapens. Ze zijn geschokt door de weerstand die wordt getoond in Afrin ondanks al dit technische voordeel. Ze kunnen het moreel van onze vechters of onze mensen niet naar beneden halen. Integendeel, onze vechters leveren zware slagen. Honderden terroristen zijn gedood en gewond. Veel militaire voertuigen werden aangevallen en vernietigd door onze strijders.

We kondigen het publiek aan dat we deze bendes uit elke hoek die ze in de grensgebieden hebben betreden zullen zuiveren en dat we onze weerstand tegen jets en tanks zullen vergroten.

De conflicten tussen onze troepen en het binnenvallende Turkse leger en hun geallieerde bendes blijven intens in de hieronder genoemde gebieden. We zullen doorgaan met onze vastberadenheid om deze gebieden te bevrijden.”

Het SDF commando Afrin gaf de volgende lijst van gebieden van intense botsingen tussen de SDF-strijders en de binnenvallende Turkse staat en hun geallieerde bendes: “Shingelê, Bêkê, Elîkera, Zehrê, Qurnê, Baliya, Ebûdanê, de dorpen Kurdo en Qestelê in het Bilbilê district, Memala, Umera, Elbîskê en Oedema dorpen in het Rajo-district en de dorpen Alkana en Xelîl in het district Shiye.