SDF: gevechten gaan verder binnen drie fronten – Afrin

De botsingen tussen het Turkse leger en SDF-strijders gaan zaterdag door in de Jindires, Shera en Raco-fronten, aldus Syrische Democratische Krachten (SDF).

Volgens de SDF-verklaring gaat het gevecht tussen het Turkse leger en SDF-strijders in Afrin voort. Verschillende bendeleden en Turkse soldaten zijn gedood bij schermutselingen op de Jindires, Shera en Raco-fronten.

De verklaring van SDF over de botsingen in Afrin en Gre Spi is als volgt;

Jindiris Front

Gisteren probeerde de Turkse staat samen met organisaties die banden hadden met Al-Qeda, vooruit te komen in de richting van het dorp Hemam en de Birqedar-berg. Deze poging werd verijdeld door SDF’s weerstand en bendegroepen leden slachtoffers. Nadat alle pogingen van het Turkse leger en bendes faalden, bombardeerden gevechtsvliegtuigen het gebied.

Shera front

Om 12.00 uur vernietigden SDF-troepen die de activiteiten van Turkse legerbewegingen langs de grens observeerden, een Turks militair voertuig.

YPJ-strijders richtten zich om 13.00 uur op een Turkse tank en vernietigden het. De operatie werd gedocumenteerd door middel van videobeelden.

Raco front

De invasieve Turkse staatseenheden richtten zich gisteren op de Raco-regio met zware wapens. De gebieden Cela, Canka, Ceqmaqa en Gire Bela werden om 20.00 uur gebombardeerd door Turkse gevechtsvliegtuigen.

Vandaag om 11.00 uur bombardeerden indringers en terreurgroepen de regio met houwitsers.

Op zaterdagochtend probeerde deTurkse staat doorgang te krijgen in het gebied Kevire Ker, maar SDF-strijders bieden verzet. De gevechten gaan door in het gebied en de Turkse staat bombardeert het gebied met artillerie.