Koerdische demonstratie voor Afrin – Rotterdam

Vandaag werd er in 58 steden wereldwijd gedemonstreerd tegen de Turkse invasie van Afrin. De demonstranten vullen de laatste twee weken bijna dagelijks de straten om hun onvrede te uiten en een reactie van de Nederlandse politiek af te dwingen. Vandaag werd er in Rotterdam gedemonstreerd.

Twee weken geleden viel Turkije met zijn extremistische bondgenoten de Syrische plaats Afrin aan. Volgens de laatste cijfers van de Gezondheidsraad van Afrin zijn er reeds 150 burgerdoden gevallen , waaronder een aanzienlijk aantal vrouwen en kinderen, en 298 gewonden.

Vandaag vond er wereldwijd een Koerdische demonstratie plaats van ongekende omvang om te protesteren tegen de invasie van Turkije in Afrin. De Europese politiek lijkt, op Duitsland en Frankrijk na, weg te kijken van de Koerdenhaat van het fascistische Turkse regime. Ook de Nederlandse politiek houdt zich muisstil.

De demonstranten verzamelden zich rond 14.00 uur op het Schouwburgplein om daarna een aangewezen route te lopen. Er waren zo’n 2000 mensen aanwezig. De demonstratie verliep enkele uren gemoedelijk, maar bij terugkomst bij het Schouwburgplein ontstonden er ongeregeldheden doordat er aanhangers van Erdogan opdoken met Turkse vlaggen. Er zijn enkele mensen gearresteerd, zowel van Koerdische als Turkse kant.

De demonstratie vond vandaag plaats in 58 landen waaronder Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Zweden, Italië, Noorwegen, Denemarken, Cyprus, Zwitserland, Canada, Finland, Schotland en zelfs Japan.