Gezondheidsraad doet oproep voor noodhulp slachtoffers van Afrin

De Gezondheidsraad van Afrin vraagt Medico Internationaal om hulp bij de opvang van de slachtoffers van de illegale Turkse aanvallen op Afrin en Rojava.

Medico Internationaal vraagt om ondersteuning en donaties voor dringende medische hulp in Afrin. Medico verklaarde dat de “Gezondheidsraad van Afrin” Medico International heeft gevraagd om hulp bij de verzorging van de slachtoffers van de aanvallen van Turkije op Afrin en Rojava welke in strijd zijn met de internationale wetgeving.”

Verder uitten de artsen in het ziekenhuis in Afrin hun angst voor “een humanitaire tragedie” en laten weten: “We hebben niet genoeg medicijnen. We doen wat we kunnen, maar binnenkort zijn onze voorraden op.”

“De Turkse aanval op het Koerdische kanton van Afrin in het noorden van Syrië heeft meer dan 60 burgers het leven gekost: meer dan 150 mensen raakten gewond door luchtaanvallen en artillerievuur. Vooral mensen in plattelandsgebieden zijn kwetsbaar voor de aanslagen. Slachtoffers uit de omliggende dorpen worden per ambulance naar het ziekenhuis in Afrin gebracht – het is het enige ziekenhuis in de regio. De paramedici laten weten dat ook zij het doelwit zijn. Er moeten nu verborgen ziekenstations opgezet worden’, verklaarde Medico Internationaal, erop wijzend dat de lokale bevolking dringend  ondersteuning nodig heeft.

Tot nu toe hebben ongeveer 12.000 mensen de petitie van Medico internationaal ondertekend tegen de tank deal van Duitsland met Turkije.

https://www.medico.de/kampagnen/kein-panzerdeal/

Dit maakt duidelijk “hoe hoog de afwijzing van wapenleveranties aan Turkije is,” zei Medico.

Medico Internationaal zal de petitie aan de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken overhandigen na de afsluiting van de regeringsformatie en een einde maken aan de wapendeal met Turkije.