Afrin-aanval: alle voertuigen en wapens worden in Duitsland gemaakt

Het Turkse leger gebruikt meer Duits gemaakte voertuigen in hun aanval op Afrin dan wat het publiek weet. Naast de Leopard-tanks gebruiken de Turkse soldaten en bendes geweren die zijn gefabriceerd door Heckler & Koch en Mercedes-voertuigen.

De Berlijnse regering staat onder druk door de in Duitsland vervaardigde wapens en militaire voertuigen die worden gebruikt bij de aanvallen en bloedbaden van het Turkse leger tegen Afrin. Meest recentelijk heeft het tv-programma Monitor op de staatstelevisie ARD erop gewezen dat het Turkse leger is uitgerust met een militaire uitrusting welke van top tot teen van Duitse makelij is.

Het programma getiteld “Oorlog tegen Koerden: Made in Germany” verklaarde dat de licentierechten voor de geweren die de Turkse soldaten en hun bendes aanvallen op Afrin van de prominente wapenfabrikant van Duitsland, Heckler & Koch zijn, en voegde eraan toe dat het bedrijf de goedkeuring van Duitsland heeft ontvangen om de geweren te vervaardigen in Turkije.

Het programma verklaarde ook dat de militaire voertuigen die de tanks van het Turkse leger naar de grens met Afrin transporteerden, waren vervaardigd door de Duitse autogigant Mercedes. Er werd ook op gewezen dat de voertuigen die Turkse soldaten vervoeren voor de aanval van Afrin het Unimog-model van Mercedes zijn.

Afrin gebombardeerd met artillerie van Duitse makelij

Het programma verklaarde dat de in Duits gefabriceerde voertuigen niet alles is, naast de Leopard II-tanks, de M60-tanks die het Turkse leger gebruikt draaien ook op motoren van Duitse autogiganten MTU en Renk, en dat de artilleries die in de bombardementen op Afrin gebruikt worden ook gebruik maken van MTU-motoren.

Het programma verwees ook naar de bendes die samen met het Turkse leger Afrin aanvielen en benadrukte dat westerse landen enkele van deze groepen “terroristen” vinden en dat de groepen eerder samen met ISIS handelden. Zo wordt de door Turkije gesteunde Ahrar Al Sham-organisatie door de Duitse federale hoofdaanklager als een terroristische organisatie geïdentificeerd.