“Het Afrin-verzet zal het einde van Erdoğan betekenen”

De invasie-aanvallen tegen Afrin door de Turkse staat en hun bendes vinden reeds 12 dagen plaats. De bevolking van Afrin heeft dagenlang verzet vertoond tegen de invasie-aanvallen.

De Co-voorzitter Buitenlandse Zaken van het Cizire kanton, Ebdulkerim Ömer sprak met RojNews over de invasie-aanvallen en verklaarde dat Afrin een oorlog voert van “bestaan ​​of ten onder gaat aan indringers.”

Omer benoemd de massamoorden van de Turkse staat in Cizre, Nusaybin en verschillende andere provincies van Koerdistan en zei dat Erdoğan in vijandschap Bashurê (Zuidelijk) Koerdistan benaderde en zei: “De Turkse staat viel de Koerden aan in andere delen van Koerdistan en nu vallen ze de Koerden aan in Rojava. De Turkse staat streeft er niet alleen naar om Afrin binnen te vallen, ze willen Rojava binnenvallen. Alle troepen in Koerdistan moeten dus hun relatie tot de Turkse staat dienovereenkomstig bepalen en protesteren tegen de aanslagen.

Ömer zei dat Erdoğan en de AKP aanvallen om Afrin binnen te vallen geen vooruitgang heeft geboekt, ondanks tanks, mortieren, straaljagers en 25.000 bendeleden die ze hebben verzameld: “We geloven dat we, net zoals we in Kobanê hebben gewonnen, in Afrin zullen winnen. Een nieuwe geschiedenis voor de Koerdische bevolking wordt in Afrin geschreven. De AKP heeft niets bereikt met hun vuile beleid in het Midden-Oosten. Hun beleid voor Syrië werkte niet en nu vallen ze Afrin aan. Het Afrin-verzet en haar succes zullen het einde betekenen van Erdoğan en zijn bewind.”