DJm4EIZX0AU-znz

Vrouwelijke strijders plaatsen vlaggen in het centrum van Raqqa


Vrouwelijke strijders van de YJŞ en YPJ die samen strijden in de Raqqa-operatie hebben hun vlaggen samen in het stadscentrum geplant. De strijders zeggen dat Raqqa binnenkort volledig bevrijd zal worden.

 De operatie onder de naam ‘De Grote Strijd’, gelanceerd door de Syrische Democratische Krachten (SDF) om Raqqa van de ISIS-invasie te bevrijden, heeft haar 100ste dag bereikt. Er zijn intense botsingen in het centrum van Raqqa tussen SDF-vechters en ISIS-bendes.

De Vrouweneenheid Shengal (YJŞ) en de Vrouwenverdedigingseenheden (YPJ) hebben vlaggen in het centrum van de stad samen geplaatst. YPG en YPJ troepen hadden eerder hun vlaggen in het oostelijke deel van het stadscentrum aangebracht.

De vrouwen van Shengali en Rojavan  vechten schouder aan schouder in de operaties. De vrouwen vernietigen ISIS in elk huis, straat en buurt en plaatsen nu hun vlaggen in grote vreugde.

De Vrouwelijke strijders “Bijî berxwedana YPJ’ê” (lang leve de vrijheid van YPJ) en “Bijî berxwedana YJŞ’ê (lang leve de vrijheid van YJS)” in de straten van Raqqa. De vrouwen zeggen dat ze opgewonden zijn en aankondigen dat Raqqa binnenkort zal worden bevrijd.

70% van de stad is onder controle genomen, terwijl het aantal bevrijdde wijken met de recente bevrijding van de wijken Mirûr en Al Saqna oploopt tot 16.