Koerdische jongeren starten een 5-daagse mars voor Öcalan in Duitsland

Koerdische jongeren onder leiding van Jinên Ciwanên Azad en Ciwanên Azad hebben een vijfdaagse mars van Dortmund naar Keulen gelanceerd om vrijheid te vragen voor de Koerdische Volksleider Abdullah Öcalan.

De traditionele lange mars is vandaag gestart en is het initiatief van de Koerdische Jongerenbewegingen Jinên Ciwanên Azad (Vrije Jonge vrouwen) en Ciwanên Azad (Vrije Jongeren) als een voorloper voor het 25e Internationaal Koerdisch Cultuurfestival in Duitsland dat op 16 september zal plaatsvinden.

De  jeugdbewegingen organiseerden de mars binnen het kader van de “Azad Bike”-campagne onder het motto “Vernietig kolonialisme door revolutionaire wraakwraak –  Vrijheid voor onze Leider”.

De mars begon een persverklaring voor het gebouw van het Democratisch Koerdisch Centrum in Dortmund, die de aandacht vestigde op de isolatie op Öcalan en het doel van de lange mars.

Zerdeşt Botan vertelde namens Ciwanên Azad: “Öcalan is een geweldige leider die ons bestaan veilig stelde, onze taal en cultuur verdedigt en de Koerden beschermt tegen volkerenmoord. Hij heeft een leidende rol in de strijd tegen het kapitalistische systeem en de statistische mentaliteit, en is leider over de hele wereld van een vooraanstaande alternatief; zijn filosofie.”

KCDK-E (Congres van de Europese Koerdische Democratische Verenigingen) Co-voorzitter Yüksel Koç en NAV-DEM (Koerdisch Democratisch Centrum in Duitsland) Co-voorzitter Tahir Koçer, kwamen ook bij de persconferentie en hielden toespraken waarin ze iedereen aanzetten zich aan te sluiten en de lange mars te steunen.

Deelnemers aan de lange mars zullen na 20 km de stad Hagen aandoen. Zij worden in de avond verwacht. Daar zullen de jongeren een paneldiscussie houden over de omstandigheden rondom Öcalan en de politieke ontwikkelingen in Koerdistan.