Gedode grenswachters niet vergeten in het Merîvan Straat Theater Festival

Het is de vierde dag van Het International Straat Theater Festival, dat jaarlijks gehouden wordt in de stad Merîvan in Oost-Kurdistan (Rojhilat).

In totaal nemen 362 acteurs en regisseurs van Rojhilat, Iran, Brazilië, Spanje, Frankrijk, Azerbeidzjan en Zuid-Koerdistan deel aan het festival dit jaar. Op de eerste dag van het festival werden de spelen uit Rojhilat, Zuid-Koerdistan en Azerbeidzjan uitgevoerd.

Het doden van grenswachters door het Iraanse regime is niet onopgemerkt voorbijgegaan op het theaterfestival. de acteurs van het straattheater uit Karaj en Amol hebben gisteren een toneelstuk over het doden van kolbers ( grenswachters) uitgevoerd. Spelen op kwesties als kinderarbeid, aids, natuur en religie werden ook op het podium uitgevoerd.

Op de tweede dag presenteerden veel acteurs uit verschillende landen hun toneelstukken op het Theaterplein aan de oevers van het Zerîermeer.

Dit jaar tonen de inwoners van Merîwan veel interesse in het Straat Theater Festival, dat tot 14 september zal duren.