Cizre dringt aan op internationale hulp om instroom van IDP’s aan te kunnen

Het bestuur van het kanton Cizre in Rojava dringt aan op steun van de Verenigde Naties en andere internationale organisaties voor het inzetten hulp van intern ontheemden in Syrië.

Eerst de inval van ISIS in de Syrische steden en dan Al Nusra bendes, toen de verwoesting veroorzaakt door de strijd tegen deze groepen welke miljoenen IDP’s en vluchtelingen creëerde in Syrië. Kanton Cizre , dat een relatief vredig deel van het land is, werd een veilige toevluchtsoord voor IDP’s en vluchtelingen uit Irak.

Het Bureau voor Immigratie van de Sociale Zaken heeft een verklaring uitgebracht over de huidige situatie van vluchtelingen en IDP’s. De verklaring onderstreepte de schaarste aan middelen om de vluchtelingen te vestigen en te voeden en vraagt de VN om meer hulp en ondersteuning.

“Ondanks de oorlog tegen terrorisme en het embargo, gebruikt onze autonome administratie al zijn faciliteiten om ondersteuning en beveiliging te bieden voor de IDP’s van Raqqa en Deiz ez-Zor en vluchtelingen uit buurlanden”, aldus de verklaring.

Rojava-ambtenaren verwachten meer IDP’s als de Syrische Democratische Krachten een operatie starten om Deir ez-Zor te bevrijden.

Het kantoor waarschuwde voor een humanitaire crisis en riep de VN en andere internationale organisaties voor meer hulp om de instroming van IDP’s in Cizre te kunnen bieden.