Eren Keskin vervolgd door Turkije ontvangt mensenrechtenprijs – Zweden

De vooraanstaande mensenrechtenadvocaat Eren Keskin, die 143 rechtszaken tegemoet ziet en een uitreisverbod heeft door haar positie als hoofdredacteur van de afgeschreven Özgür Gündem-krant, heeft een mensenrechtenprijs uit Zweden ontvangen.

De prijs is uitgereikt door het in Stockholm gevestigde Anna Dahlbäck Memorial Fund met de mensenrechten Prijs van 2017.

Keskin kon de prijsuitreiking in het Medelhavmuseum niet bijwonen door het reisverbod. Eren Keskin’s collega Sidar Güney nam tijdens de ceremonie haar prijs in ontvangst aan en leest een brief voor die Keskin schreef voor deze gelegenheid.

Keskin heeft in haar schriftelijke toespraak verklaard dat de mensenrechtensituatie in Turkije vrij ernstig is en dat 180 journalisten, schrijvers en mensenrechtenadvocaten gevangen zijn vanwege de intense onderdrukking van media en recht van meningsuiting.